Kiinanruusu

Eksoottisen näköinen, pensasmainen kiinanruusu rakastaa valoa ja aurinkoa. Kiinanruusun upeiden kukkien värivalikoima on laaja ja niiden koko vaihtelee lajikkeen mukaan. Yksittäinen kukka kestää vain päivän tai pari, mutta kukinta jatkuu pitkään ja suotuisissa olosuhteissa kiinanruusu voi kukkia jopa ympäri vuoden. Yleensä sen upeasta kukinnasta nautitaan kuitenkin kesäaikaan.

Toisin kuin useimmat huonekasvit, kiinanruusu viihtyy mahdollisimman valoisalla paikalla. Varaa sille siis paikka ikkunalta, jossa se saa kylpeä valossa mahdollisimman suuren ajan päivästä. Liiallista paahteessa istuttamista kannattaa kuitenkin välttää, sillä liian kuuma kasvupaikka saa kiinanruusun pudottamaan lehtensä. Kiinanruusun voi viedä kesällä myös ulos, kunhan paikka on lämmin ja suojaisa.

Kiinanruusu tarvitsee paljon vettä, ja etenkin kesäaikaan multa saa olla tasaisen kostea koko ajan loistavan kukinnan varmistamiseksi. Muista myös lannoitus toukokuusta syksyyn, jotta kasvilla on voimaa kukkia.

Kiinanruusu kasvaa luonnossa monen metrin korkuiseksi, mutta huonekasvina sen koko jää tietysti pienemmäksi. Kiinanruusu kasvaa joka tapauksessa aika reippaasti ja kasvua onkin hyvä ohjailla reilulla leikkaamisella. Leikkaaminen tulisi tehdä aina keväisin, helmi- maaliskuussa. Leikkaamalla kiinanruusun saa paitsi pidettyä sopivan kokoisena, niin myös tuuheutumaan sekä kukkimaan paremmin. Älä siis epäröi tarttua saksiin tämän kasvin kohdalla!