Traakkipuu

Suosituimpiin viherkasveihimme kuuluvat traakkipuut (lohikäärmepuut) ovat kotoisin Afrikasta. Traakkipuiden sukuun kuuluu lukuisa määrä eri lajikkeita, joista useimmat ovat puumaisia, 2-3 runkoisia ja haarautuvia kasveja. Niitä pidetään myös hyvinä ilmanpuhdistajina.

Traakkipuut pitävät kirkkaasta valosta, mutta eivät suorasta auringonpaahteesta. Sijoita traakkipuu puolivarjoon – kirjavalehtinen traakkipuu tarvitsee enemmän valoa, kun taas tummalehtinen pärjää vähän vähemmässä valossa.

Kastele traakkipuuta kerralla reilusti, ja anna mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Traakkipuu kärsii, jos sen juuret ovat koko ajan märässä. Traakkipuu pitää myös sumuttelusta – säännöllinen sumuttelu auttaa sitä selviämään kuivassa huoneilmassa. Liian kuiva ilma saa lehdet roikkumaan ja niiden kärjet ruskistumaan.

Traakkipuu kestää hyvin leikkausta. Voit siis huoletta typistää liian pitkäksi venähtäneitä lehtiä tai katkaista vaikka rungon. Leikkaaminen kannattaa tehdä keväällä. Leikkauskohdan alapuolelta kasvaa uusia versoja ja leikatut lehtiruusukkeet voit juurruttaa uusiksi viherkasveiksi. Pidä huoli, että versojen multa pysyy kosteana, jotta ne juurtuvat. Voit myös juurruttaa versoa vesilasissa, kunnes se on kasvattanut juuret.