Rönsylilja

Rönsylilja on vaatimaton ja helppohoitoinen huonekasvi, joka sinnittelee hengissä melkein missä tahansa olosuhteissa. Sen lehdet ovat pitkät ja kapeat, lajikkeesta riippuen joko kokonaan vihreät tai raidalliset. Rönsylilja on helppoutensa lisäksi myös hyödyllinen, sillä sen tiedetään puhdistavan sisäilmaa tehokkaasti.

Rönsylilja viihtyy runsaassa hajavalossa tai puolivarjossa, ei kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa. Istuta rönsylilja ruukkuun tai amppeliin roikkumaan. Rönsylilja kasvaa melko nopeasti 50-70cm korkuiseksi, ja kehittää kukkiessaan jopa yli metrin pituiset kukkavarret. Tähtimäisen kukinnan päätyttyä pitkiin kukkavarsiin kasvaa rönsytaimia, jotka antavat rönsyliljalle hauskan ulkonäön. Rönsytaimia juurruttamalla saat lisättyä kasvia helposti.

Rönsylilja nauttii kasvukaudella (keväästä syksyyn) runsaasta ja tasaisesta kastelusta. Se pitää myös kosteasta ilmasta, joten sumuttele kasvia usein. Talvella mullan voi antaa kuivahtaa kastelujen välillä. Rönsyliljan lehtien kärkien ruskettuminen on merkki siitä, että kasvi saa liian vähän vettä tai huoneilma on liian kuivaa. Ruskettuneet kärjet voi leikata pois.

Rönsylilja kannattaa istuttaa uuteen multaan joka kevät. Kasvi kasvattaa melko nopeasti suuria juurimukuloita, joiden vuoksi ruukun multatila jää nopeasti pieneksi. Voit karsia näitä mukuloita uudelleenistutuksen yhteydessä.