Anopinkieli

Afrikasta kotoisin oleva anopinkieli on varmasti yksi kestävimmistä viherkasveistamme – se on lähes mahdotonta saada hengiltä.
Ainoa uhkatekijä on liika märkyys, sillä anopinkieli ei kestä runsasta kastelua. Kastelun unohtamisesta se ei sen sijaan ole millänsäkään.

Istuta anopinkieli hiekkapitoiseen multaan, esimerkiksi kaktusmulta sopii sille hyvin. Ruukun ei tarvitse olla kovin iso, sillä anopinkieli viihtyy ahtaassa ruukussa. Multa kannatta vaihtaa parin vuoden välein.

Anopinkielen voi sijoittaa kotona melkein mihin vain. Se pärjää niin runsaassa valossa kuin varjossakin. Varjossa kasvu on toki hitaampaa ja lehtien väri saattaa menettää parhaan teränsä. Anopinkielen voi nostaa kesällä myös suojaisaan paikkaan ulos, kunhan huolehtii, että lämpötila ei laske alle +10 asteen.

Kastele anopinkieltä harvakseltaan, ja anna mullan kuivua kokonaan kastelukertojen välissä. Kun multa on kuivaa, kastele kasvi kunnolla, ja seuraavan kerran vasta sitten, kun multa on taas kuivunut. Kasvukaudella keväästä syksyyn voit antaa sille myös viherkasvilannoitetta.